Poveznice
Blog.hr

Solus Catholicus
Pavle Primorac, duša katolička, velečasni

Naš Hans
Ivan Merz, čovjek-katolik, genijalac katoličke misli

Utemeljitelj Djela Božjeg
Svetac svakodnevice

Dnevna štampa:
Donosi vijesti
Ubili ga! Svaka neovisnost se plaća.
Glas Slavonije, ali i Baranje
Čitajmo na večer
Čitajmo u jutro

Svu svoju mladost, nisam tebi ja dal:
Bivša Croatija
Mamić United

Kukci:
Buba Mara Komunjara

Štrumpf!

28.10.2013., ponedjeljak

Dinamovo stanje uma




Stanje Dinama-Mamićevog u jesen 2013


Dinamo je izgubio 3:0 od Ludogoreca kluba kojeg je spretno i sretno izbacio prije godinu dana, kada je Gospodinova volja bila da Dinamo prođe dalje, jer da je tada izgubio, ne bi imao ništa od europskih natjecanja, te bi godinu dana ranije to bio kraj svi modrih nadanja. Ovako, tamo gdje je Gospodin pomogao Dinamu, tamo je i Gospodin upetljao svoje prste(dinamovci-igrači primili tri „glupa gola“). To „tamo“ znači na Ludogorecu. Mamić i mamićevci koji su uzurpirali dinamo kroz njegove strukture kao instituciju nisu uvidjeli Božji dar sa neba koji im je ukazao, prije nešto više od godine dana, kada je Gospod Bog upleo svoje prste, te spasio Mamić United od propasti kao „velikog europskog kluba“ koji se to još treba afirmirati na međunarodnoj sceni.

Da, tada nije prešao Ludogorec, ne bi mogao ući u LP po drugi put i zgrnuti velike novce, a ni prodati malog Kovačića, kao element velikog bizinisa kojeg veliki vođa Zdravkec vodi sa svojim od naroda oduzetim Dinamom.. Također, ne bi se moglo niti graditi pod jugom, te od njega napraviti kamp za igrače i hotel „A“ kategorije, kako bi Mamić svoju vojsku, svoje „konje za trke“(ne vrijeđam ovdje nikoga) mogao kvalitetnije držati pod kontrolom, odnosno uzdama, kako mu ne bi kao Samimirko išli okolo, te bili nestašni i neposlušni ili pijani bolje rečeno.

Mamić, tako ništa nije naučio, nego je nastavio po svom, naivno vjerujući da je dovoljno kupiti ponajbolje konje na tržištu, kako bi mogao „jahati“ utakmicu i dogurati do LP. Ah, diktatore Mamiću, neće ići i ovaj put. Pričao o Mmaićevom neuspjehu s njegovim Dinamom, ide otprilike tako, da je GNK Mamić United dogurao do pretkola sa Austrijom iz Beča, koju su mislili da će lako proći, jer eto Dinamovi legionari su dobro igrači, te valjda, ti famozni Austrijanci, koji znaju skijati, a ne znaju igrati nogomet, biti pobijeđeni, a prepreka premošćena „kao plitak potok“. Ali, onda odjednom šok i nevijerica, te muk. Austrija usred Maksimira, dobila mamićeve dinamovce 2:0. Što sad? Ništa, povijesni govor, velikog vođe sa porukom profesoru da kao trener nije više poželjan, jer kada diktator zove, to je samo jedanput, te se na njegov poziv mora brzo i bez oklijevanja odgovoriti. Nađeno je prijelazno rješenje u dvojcu brat od Zdravka i D. Krznar, pobčnik od krivca za poraz K. Jurčić. Stao bi i sam Zdravkec po svom kazivanju, al' bi ga svi ismijali pa se od toga odustalo. Hm, zapravo on je sam odustao. Kada već Ćiro-peder, ne želi kao „Tata“ '82. stati na trenersku poziciju, te povesti Dinamo u novu avanturu. Naprotiv kum Ćiro je jednom od najljućih, a ne i najljući kritičara i protivnik Zdravkecovog lika i djela, pa se kao takav i ne može uzeti kao ozbiljni kandidat za trenera Mamićevog Dinama. Kasnije je opet taj profesor koji je sam sebe prekrižio, ipak postao trener, jer ipak domaći treneri, nisu tako loši, kada vas strani trener ne želi ili vam je pak preskup. Mislim ima Mamićev dinamo para, al' ne valja posrednika između „trkaćih konja“ i velikog vođe skupo plaćati, jer i tako lete ubrzo kada veliki vođa Mamić procjeni da isti, ne mogu pratiti njegovu viziju. Zato, uvijek je dobr uzeti trenera koji će se moći lako kontrolirati i biti manipuliran, onako kako želi faraon iz plavih odaja u limenkama ispod zapadne tribine. Sam osu se sa Vahom malo zeznuli, te je čak i došlo(navodno!) do fizičkog obračuna prvog Dinamovca u državi i tog Vahe. Ovim naravno ne stajem na stranu Vahe, jer svima njima je bitna lova, a manje čast. U vremenu pisanja ovog teksta na papiru(jer, većina tekstova na blogu prvo je napisana na papiru moj vlastitim rukopisom, a tek onda prebačena u digitalni oblik podesan za blog. Mada ovo nije uvjet, nego ponekad i tekstovi neposredno idu u digitalni oblik) profesor je još bio trener, al' je sudbina mu nije bila naklonjena, te je opet došao gore spomenuti dvojac na klupu Dinama, te se čak i dobro odigralo sa PSV-om.

Eto, profesor se uspio izvući pobjedom nad Rijekom, doslovno u zadnjim trenucima tekme, jer je veliki vjernik Soudani(koliko se to može biti u sotoniziranoj perverziji smisla športa, napose nogometa gdje se vrte nezamislivi novci) Pitanje je, jel' bu se mogel Dinamo kao Mamić United izdignuti iz loše serije rezultata, te ipak u HNL(prvoj) uspjeti pokazati tko je glavni klub u Hrvata, il' će samo sezona ostati upamćena kao loša zbog europskih rezultata. Mislim, dobri su valjda ti legionari, kao pojedinci, ali im ne ide kao momčadi. Čak je glavni Zdravekecov čovjek od povjerenja, njegov buraz Zoran u potrazi i lutanju Latinskom Amerikom kako bi doveo još legionara u tabor modrih. Tako barem javljaju nepismeni i novinari sa zadatkom iz EPH-komiteta. Eto, još jednom pokušaja oživljavanja velike ere, još većeg Dinama od te ere.

Nego, idemo dalje....propust u LP, dinamovcima se obio o glavu, jer nisu vjerovali da treba raditi i igrati samu utakmicu, a ne se danima prije iste po medijima bahatiti i pričati o svojoj navodnoij nadmoći, nad tim „priučenim nogometašima“, a u biti „skijašima“. Osobno mi je drago što je trener Nenad Bjelica dobio afirmaciju kao nogometni stručnjak u Hrvatskoj, kada već to nije mogao zbog raznoraznih klika i interesa u vrijeme kada je u nogometu djelovao kao igrač. E, sam Bjelica je izjavio da je kao igrač imao deset nastupa za repku, a igrao je u inozemstvu, dočim su određeni pojedinci imali i po dvadesetak nastupa u kockastom(u biti kvadratičnom, al' pustimo čobane nek' se vesele) dresu, a nisu prdnuli izvan igranja u HNL-u.

Jedan pijanac iz EPH-komiteta, kao dobri komesar, veli da Dinamo nije igrao po treći put LP. Oh, koji li je trijumfalizam to za reći i to još Zdravkecu, koji voli tog svog novinara, koji je navodno „doajen sportskog novinarstva u nas“. Kao da nije dovoljno što GNK-Mamić United je najbolji klub ex-jugovine, i cijelog Balkana, mada on na njega nikako ne pripada, osim možda geografski, nego više Dinamo kao građanski klub pripada tradiciji KuK monarhije. Nadalje, taj Mamćev ljubimac(makar nemilosrdno dere po njemu kao velikom vođi, još većeg Dinama...), koji je svojedobno bio na Mamićevim parama kada se išao po „belom svetu“ opijati svugdje gdje je Dinamo igrao, veli da novac, eto nemre kupiti srce, dušu i borbeni duh. Oh, kako li je pametan taj stračić koji voli pisati iz „maksimirske šume“. A i Mamić Zdravkec previše tolerira tog novinara kao nepoćudni element koji pljuje po liku i djelu Zdravkeca, jer čineći to on pljuje i vrijeđa Dinamo. Zato što je Zdravkec Maminjos jednostavno Dinamo. Eh, demagog laprda o nekim parama i uzvišenim vrijednostima, kao da rušitelji i jurišnici na Mamićev Dinamo imaju neke vrijednosti u sebi, osim uličnog „fakulteta“ i kumrovačke večernje škole.

Analiza Mamićevog dinama mora obuhvatiti u sebi i prvu veću pobjedu huligana udruženih sa savezničkim komunjarskim snagama na vlasti, ako ne računamo išarane fasade grada Zagreba pod okriljem noći, u stilu neoSKOJ-evaca osobljenih u osobama BeBeBeovaca. Ta pobjeda neprijatelja dolazi u vidu UEFEine kazne zbog huliganizma gore navedenih, te mrziteljskih skandiranih parola kontra velikog vođe Dinama. Konkretno radi se o velikoj novčanoj kaznoi, te igranju jedne europske tekme bez gledatelja(što upravi Dinama, neće biti preveliki problem, jer i tako izmanipulirani i zavedeni ljudi ne žele gledati Mamićev Dinamo), uz jednu noćnu moru koja se pojavljuje kao mogućnost izbacivanja Dinama iz svih europskih natjecanja na određeno vremensko razdoblje. To bi bio kraj veliokog Dinama, te bi u najboljem slučaju njegov uspon bio u određenom čekanju, al' tko zna kako bi Zdravkec sve to podnio, te jel' bi imao živaca i strpljenja to sve podnositi. Mora se priznati da bi to izbacivanje bila dobivena bitka neprijatelja koja bi mu mogla donijeti i pobjedu u ratu koji on vodi kontra Mamićevog Dinama. Ili bi pak mogla biti presudna na taj način da bi svi Mamićevi podupiratelji njegove vlasti u Dinamu, mogli gledati polako umiranje Mamićeve prevlasti u Dinamu. U takovoj jednoj situaciji, zasigurno Dinamo ne bi mogao toliko prodavati, te bi izgubio određen dio vrijednih igrača, te time i udio na nogometnom tržištu prodaje, od čega i on živi(mislim, ovdje naravno o prodaji igrača)(Dinamo-klub izvoza igrača). Ah, i tko zna kako bi se stvari onda razvijale, kao što se tijek same utakmice promijeni kada se primi gol u neočekivanom trenutku, te cijela utakmica ode u nepovoljni razvoj događaja za nas, koji smo pravoj strani barikade.

O Sammiru. Kako sam taj Sammirko ima popusta kod Šefa Zdravkeca, em pije, em banči, em se zabavlja sa djevojkama laganih nazora, em ne trenira dovoljno, em povremeno dobro igra, a Šef nikako da ga se riješi. Ne trebaju Mamićevom dinamu takvi igrači bez karaktera, nedostatnih ljudskih kvaliteta, koji se amaterski odnose prema profesionalnom klubu kakav je GNK Mamić United. Najviše što ovaj Štrumpf-blog-uskličnik zamjera Sammirku, je to, što on kao pokvarena i gnjila jabuka u košari kvari atmosferu u klubu, te ruši ugled kluba i autoritet velikog vođe kakav je Mamić Zdravko. A i navijači i igrači pate, jer nemaju svi isti tretmana i odnos prema klubu. Čak su i novinari uspjeli iskopati da se uprava GNK-Mamić Uniteda želi riješiti njega na način da mu se ne želi produžiti ugovor. Ovaj blog sa svojim Štrumpfovima stoji iza toga, da se Sammirka jednostavno pusti da pokuša svoju sreću potražiti negdje drugdje. U neko sredini koja će tolerirati njegovu razinu ljudskih kvaliteta ili pak će ga svojim utjecajem pokušati ispraviti i navesti na pravi put. Mada je sve očitije da je Sammirko kao vrhunski igrač gotova priča, te mu je možda bolje da pređe u amatere.

Pustimo tog naturaliziranog bezilskog Hrvata sa strane, te u ovom poglavlju pokušajmo se pozabaviti jednom drugom temom, koja se isto tako tiče Dinama, te je vezana za njega, kao i ona obrađena u prethodnom poglavlju. Radi se o problemu neposlušnosti određenog broja igrača Dinama koji su se sastali bez znanja Šefa sa neprijateljskim jedinicama na nekom neutralnom terenu da bi, eto malo popričali, te kako bi dušmani rekli svoju stranu istine i odnosa prema Mamićevom Dinamu. Nešto otprilike na način da neprijateljske raspoloženi huligani razumiju igrače koji igraju kao profesionalci, te da „razumiju“ da oni kao Mamićevi trkaći konji ne mogu puno učiniti kontra Šefa, al' neka se barem trude što više srcem igrati za Dinamo, bez obzira na „ljubavne probleme“ huliganskih hordi sa velikim vođom Zdravkecom. Ne ulazeći u iskrenost motiva BBB, da su igrači tim činom(ne, svi, al' dobar dio njih) počinio glupost, te je time pokazao nezahvalnost prema Šefu, jer on jedini „brine i gine“ za Dinamo, svoj klub, da bi on mogao opstati na ovom derutnom i bešćutnom tržištu kapitala. Ali, ne oni su se drznuli ići „divaniti“, te se potajno sastajati sa mrskim rušiteljima dinama, koji su upravo tom Mamićevom Dinamu učinili, već ionako previše zla. Tim svojim činom igrači su počinili djelo koje je ravno izdaji, ako ne i veleizdaji, te pokazuje nelojalnost nekih igrača velikoj viziji Zdravka Mamića, u koju se eto samo on u svojoj osobi usudi vjerovati. Bez vjere, nema ni velikih djela. Držim da bi ovaj postupak trebalo bez imalo zadrške kazniti oduzimanjem određene svote novaca ionako igračima koji previše zarađuju u odnosu koliko daju Mamićevom Dinamu, te da bi svaki slijedeći ponovljeni slučaj neposlušnosti morao kazniti otkazivanjem ugovora igraču bez obzira o kojem se radilo. Čak, štoviše takva stavka bi kao pravna stvar trebala ući u svaki ugovor koji se sa igračima potpisuje(ne samo o profi, nego i onaj juniorski, stipendijski...). Kako god bilo, ovaj čin ostaje upampćen kao prvi(javni) neposluhu u mamićevom totalitarizmu u Mamićevom Dinamu.

Nekako gorko u ušima zvuči i gasi svaku nadu u Mamićevo(definitvno) napuštanje svih struktura dinama, jedna činjenica koja glasi i ide otprilike tako, da je Mamić u efektu rekao da „će kupiti novi Dinamo“. Radi se ne samo o još jednoj njegovoj izjavi, više ili manjoj zabavnoj koja bi trebala pokušati zabaviti puk, nego se ovdje radi o vrlo ozbiljnim namjerama dalekovidnog Mamića koji se sprema na vrijeme kada neće moći više koristiti GNK Dinamo udrugu građana, nego će zbog raznoraznih pritisaka biti primoran Dinamo privatizirati, te početi voditi klub kako ti zahtjeva kapitalističko tržišna utakmica. Ovu stvar valja povezati sa danom izjavom od otprilike prije godinu dana da on-Mamić i Barišić predsjednik imaju zadaću u slijedeće tri godine naći kupca za GNK Dinamo. Stvar postaje zanimljiva kada se poveže sa informacijama koje su doprle do tzv. javnosti iz kuhinje EPH-komiteta, koje glase da Mamić privatno ima nekoliko desetaka milijuna kuna na račuinu koje su se još u posljednje vrijeme povećale pametnim ulaganjem istog. Konkretno radi se o projektu Sportske-TV u koju bi Mamić trebao ući sa svojim kapitalom, a zašto ne onda i u Dinamo, kada se privatizira.

- 20:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< listopad, 2013 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Svibanj 2015 (1)
Ožujak 2015 (1)
Veljača 2015 (2)
Siječanj 2015 (3)
Prosinac 2014 (1)
Studeni 2014 (1)
Listopad 2014 (2)
Kolovoz 2014 (6)
Srpanj 2014 (1)
Lipanj 2014 (1)
Svibanj 2014 (3)
Travanj 2014 (1)
Ožujak 2014 (2)
Veljača 2014 (3)
Prosinac 2013 (6)
Listopad 2013 (1)
Kolovoz 2013 (1)
Srpanj 2013 (2)
Lipanj 2013 (1)
Travanj 2013 (2)
Veljača 2013 (3)
Siječanj 2013 (1)
Studeni 2012 (2)
Listopad 2012 (3)
Rujan 2012 (2)
Srpanj 2012 (2)
Svibanj 2012 (2)
Travanj 2012 (1)
Veljača 2012 (1)
Siječanj 2012 (1)
Studeni 2011 (2)
Kolovoz 2011 (2)
Srpanj 2011 (1)
Opis bloga
Jedostavno. Štrumpfoanaliza.
Pratim ih...
Kolege:
Pero Panonski-Panonija
Opet Pero
Kralj blogera i bloganja

Paragovac-Antikomunist
Zanimljivo, ali ponekad inkriminirajuće. Potreban oprez!

Bitke davne i daleke
Nema samoreklame, nema politike, nema pristranosti. - relativno neaktivan

Braća po vjeri:
Dva brata latinaša
Tradiconalisti

Croatian Chestertonians
"Apostolu zdravog razuma"